• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Gratis retouneren
  • Veilig winkelen en betalen
  • Altijd scherp geprijsd
Persoonlijk advies Tel: 0572 - 36 38 90

Motorolie kopen?

Motorolie kopen?

Motorolie Kopen? Bent u opzoek naar hoogwaardige en betrouwbare motorolie? Dan bent u bij official Kroon Oil en Putoline dealer Overweg Olie aan het juiste adres. Overweg Olie beschikt over een uitgebreide smeercatalogus met diverse soorten motoroliën met verschillende viscositeiten zoals bijvoorbeeld: 5W30, 5W40 en 10W40. Wenst u, uw motorolie per 1 liter, 5 liter, 20 liter, 60 liter, 208 liter of per bulk? U bestelt uw motorolie gemakkelijk en snel op www.overweg-olie.nl. Wij bij Overweg Olie vinden service en kwaliteit erg belangrijk en daarom staan wij garant voor de juiste afhandeling van uw order. Ook is het mogelijk om uw motorolie op ieder gewenst adres te laten afleveren. Bovendien betaalt u vanaf €50,00 geen verzendkosten! Verzending normaliter binnen 48 uur. Voor een spoedzending (binnen 24 uur) belt u 0572-363890 of mailt u: info@overweg-olie.nl. Wij helpen u graag verder.

Welke motorolie?

Het is van essentieel belang om de juiste motorolie te gebruiken zodat de optimale prestaties van uw voertuig gewaarborgd blijven. Maar welke motorolie is nou geschikt voor uw voertuig. Wij bij Overweg Olie ontvangen vaak de vraag; Welke motorolie is geschikt voor mijn auto. Uiteraard staan wij u graag te woord om u verder te helpen. Maar wist u dat Kroon Oil en Putoline over een zeer uitgebreide en handige adviestool beschikken. U hoeft slechts even uw kenteken van uw voertuig in te voeren en deze adviestool geeft exact weer welke motorolie geschikt is voor uw voertuig. Natuurlijk kunt u hier ook alle informatie vinden met betrekking tot alle andere smeermiddelen voor u voertuig zoals koelvloeistof en remvloeistof.

Kroon Oil Agridiesel MSP 15W40 Motorolie

Bescherm uw zwaarbelaste dieselmotoren met Kroon-Oil Agridiesel MSP 15W40 MotorolieZwaarbelaste..

Vanaf 3,26euro per liter
Meer info

Kroon Oil Armado Synth 5W30 motorolie

De Kroon Oil Armado Synth 5W30 is een speciaal ontwikkelde synthetische motorolie voor..

Vanaf 5,69euro per liter
Meer info

Kroon Oil Armado Synth LSP 10W40 motorolie

Kroon Oil Armado Synth LSP 10W-40 Motorolie is samen gesteld uit de beste basis oliën met een..

Vanaf 4,88euro per liter
Meer info

Kroon Oil Armado Synth LSP Ultra 10W-40 Motorolie

De Kroon Oil Armado Synth LSP Ultra 10W40 is een kwalitatief uitstekende brandstof besparende..

Vanaf 5,39euro per liter
Meer info

Kroon Oil Armado Synth LSP Ultra 5W30 Motorolie

Kroon Oil Armado Synth LSP Ultra 5W30 is een uitstekende brandstof besparende motorolie 5W30 voor..

Vanaf 5,81euro per liter
Meer info

Kroon Oil Armado Synth NF 10W-40 Motorolie

De Kroon Oil Armado Synth NF 10W-40 is een motorolie die uitermate geschikt is voor bedrijfswagens..

Vanaf 4,64euro per liter
Meer info

Kroon Oil Asyntho 5W-30 motorolie

Kroon Oil Asyntho 5W-30 is een moderne, universele, brandstofbesparende motorolie 5w30 Long Life..

Vanaf 4,43euro per liter
Meer info

Kroon Oil Avanza MSP 5W-30 motorolie

Kroon Oil Avanza MSP 5W-30 Bent u fervent autorijder, maar wilt u toch rekening houden met het..

Vanaf 3,98euro per liter
Meer info

Kroon Oil Bi-Turbo 15W40 Motorolie

het fundament van de universele Bi-turbo 15W40 ligt op hoogwaardige geraffineerde solvente..

Vanaf 3,26euro per liter
Meer info

Kroon Oil Bi-Turbo 20W-50 Motorolie

Kroon Oil Bi-Turbo 20W-50 is een breed inzetbare, minerale olie, op basis van kwalitatief..

Vanaf 3,54euro per liter
Meer info

Kroon Oil Classic Monograde 50 Motorolie

Classic Monograde 50 is een minerale singlegrade SAE 50 motorolie speciaal voor klassieke benzine-..

Vanaf 4,32euro per liter
Meer info

Kroon Oil Classic Racing Oil 15W50 Motorolie

Voor uw oldtimer raceauto: de Kroon Oil Classic Racing Oil 15W50Bent u liefhebber van klassieke..

Vanaf 5,07euro per liter
Meer info

Wat doet motorolie?

Motorolie smeert alle bewegende componenten in de motor. Motorolie zorgt ervoor dat er een klein laagje olie op de bewegende componenten komt te zitten. Waardoor slijtage en frictie tegen wordt gegaan. Dit bekend dat u een betere en soepelere functionerende motor krijgt. Ook zorgt de motorolie ervoor dat ongewenste deeltjes van u motor worden verwijderd, zorgt de motorolie voor bescherming tegen roest en zorgt de olie voor het afkoelen van de motor door de warmte af te voeren naar de Caterpan.

De functies van motorolie

- Reductie van wrijving binnen de motor.
- Soepelere loop van de bewegende componenten.
- Actieve bescherming tegen roest.
- Het schoonhouden van olie en motorcircuit.
- Het gaat slijtage van de essentiële onderdelen van de motor tegen.
- Afdichten tussen de zuiger en cilinderwand.
- Zorgt voor verkoeling van de motor.

Soorten motoroliën

Motorolie is te verkrijgen in verschillende basisoliën. Namelijk een gewone basisolie, een minerale basisolie (deze oliën worden verkregen vanuit aardolie), hydrocrack basisolie (deze oliën worden doormiddel van een chemisch proces gecreëerd) en een synthetische basisolie. (Deze oliën worden ook via een ingenieus chemische proces gecreëerd.) Wilt u meer informatie over oliën dan kan u hier klikken. Ook zijn de motoroliën verkrijgbaar in diverse viscositeiten. De viscositeit van een motorolie geeft de stroperigheid van de vloeistof bij een bepaalde tempratuur. Neemt u bijvoorbeeld een motorolie met de viscositeit 5W30. Het eerste cijfer, in dit geval “5” staat voor de viscositeit bij een lage tempratuur. Hoe lager het eerste cijfer des te gemakkelijker de motor een koude start kan maken. De letter “w” staat voor winter. Het laatste getal in dit geval “30” geeft de tempratuur weer bij een warmgedraaide motor. Hierbij geldt; hoe hoger het getal hoe dikker de motorolie is. Hoe dikker de motorolie is hoe beter de motor van het voertuig gesmeerd wordt.

Kroon Olie of Putoline Motorolie kopen?

Kroon Olie of Putoline motorolie kopen bij een official dealer? In de uitgebreide smeercatalogus van Overweg Olie zijn diverse soorten motoroliën beschikbaar voor verschillende toepassingen. Overweg Olie gelooft in de uitstekende kwaliteit van Kroon Olie en Putoline omdat zij zich al decennialang richten op het door ontwikkelen en produceren van hoogwaardige motoroliën. Natuurlijk bieden wij bij www.overweg-olie.nl het beste en het breedste assortiment aan motorolie soorten online aan! De motoroliën zijn geschikt voor bijvoorbeeld: auto, landbouw, industrie, tweewielers en scheepvaart. Of u nu een motorolie zoekt voor u Skoda, Volkswagen of Audi zoals de Kroon Olie Helar SP 5W30 LL-03 motorolie of voor uw BMW of Porsche zoals de Kroon Olie Specialsynth MSP 5W40. Overweg Olie heeft de motorolie die u zoekt.

Overweg Olie advies

Bent u zakelijk gebruiker? Afhankelijk van uw afname, is er korting mogelijk. Wilt u graag Overweg advies of heeft u product specifieke vragen? Neemt u dan gerust contact op met ons. Bel 0572-363890 of klikt u hier voor de contactpagina. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!