• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Gratis retouneren
  • Veilig winkelen en betalen
  • Altijd scherp geprijsd
Persoonlijk advies Tel: 0572 - 36 38 90
Equipment Catalogus

In deze catalogus vindt u het complete aanbod op het gebied van olie gerelateerde equipment.

n de catalogus vindt u het complete productaanbod, verdeeld in een aantal categorieën. Kies de gewenste categorie en help u zelf verder. - See more at: http://www.overweg-olie.nl/webshop/smeermiddelen/5/auto-licht-transport#sthash.9j2ODeqC.dpuf

Dieseltank KIWA - Overweg Olie

Wij bij Overweg Olie hebben verstand van KIWA dieseltanks. Wij zijn al jaren een betrouwbaar aanspreekpunt voor advies, levering en plaatsing van dieseltanks. Wij hebben in de loop van de jaren al vele tanks mogen plaatsen zoals bij Westerhof in Dalfsen en bij een cluster van agrarische ondernemingen in Vorden.Ook bij agrarischcollectief.nl hebben wij ruim 70 tanks mogen leveren.

Wanneer u een Dieseltank in gebruik heeft van voor 2010 zonder KIWA tank certificaat dan is de kans groot dat uw tank niet aan de huidige eisen voldoet en hierdoor het benodigde installatiecertificaat niet kan worden afgegeven. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het vervangen van uw huidige dieseltank. Het grootste gros van de tanks die vervangen dienen te worden staan bij bedrijven welke deze tank in gebruik hebben voor het aftanken van machines en/of voertuigen. Daarnaast bestaat er een groep waarbij een kachel aangesloten is op een dieseltank. Voor deze laatste groep zijn andere regels van toepassing.

Overweg Olie Advies?

0572-363890 of neem contact met ons op! 

Sorteer op: A t/m Z of Laagste prijs

Stalen KIWA Dieseltanks

De KIWA-richtlijnen voor de opslag van diesel in een stalen tank zijn relatief het meest voor de hand liggend. De tank mag vrijwel overal staan en stalen tanks hebben hun betrouwbaarheid in de loop van de jaren aangetoond. Wij zien vaak wanneer wij een oude stalen tank moeten saneren van 30 jaar of ouder. Dat deze tanks nog in goede staat verkeren, echter ontbreekt het tankcertificaat. De wet (PGS-30) wil nu eenmaal gecertificeerde tanks. Wanneer een stalen Dieseltank wordt gebruikt enkel en alleen voor het aftanken van machines en voertuigen volstaat een tank met 3 mm plaatstaal. Wanneer dit gecombineerd word met een aansluiting op een kachel zal er een tank geplaatst moeten worden met 5mm plaatstaal.

Kunststof KIWA dieseltanks

De KIWA- richtlijnen voor de opslag van diesel in KIWA kunststof tanks verschild enigszins met die van een stalen tank. Een kunststof Dieseltank mag niet overal geplaatst worden en moet bijvoorbeeld minimaal 3 meter uit gebouwen blijven welke minder dan 60 minuten brandvertragend zijn. Daarnaast dient u uw verzekering te raadplegen of de verzekeringspolis eventueel de kosten van bodemsanering dekt bij lekkage van uw tank door brand of een aanrijding. Bij het gebruik van een kunststof tank in combinatie dieselkachel gelden er geen extra voorwaarden wat betreft de dikte van de wand zoals bij een stalen dieseltank.

KIWA Installatiecertificaat

Het KIWA installatiecertificaat vertelt alles over de complete KIWA brandstof installatie. Zonder dit certificaat voldoet uw installatie niet aan de huidige regels welke vermeld staan in de PGS-30. Dit certificaat verteld dat de tank een tankcertificaat heeft en dat de installatie uitgerust is met onder andere een vulpuntmorsbak, overvul beveiliging en een antihevelklep. Daarnaast is de tank geïnstalleerd door een door KIWA gecertificeerd bedrijf. De tank staat bijvoorbeeld op afschot naar de peilbuis en heeft zonnodig de ontluchting van de tank naar buiten gebracht, bij plaatsing in een afgesloten ruimte.

KIWA Diesteltanks kopen?

Wens u meer informatie over de mogelijkheden van een nieuwe KIWA dieseltank specifiek op uw situatie? Of heeft u een oude tank welke gesaneerd dient te worden? Neem gerust contact met ons op en wij voorzien u van persoonlijk advies.
Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie? Bel 0572-363890 of vul ons contactformulier in.